Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Πρόγραμμα eΤwinning "Λειτουργώντας ECO-λογικά"

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου το πρόγραμμα eTwinning «Λειτουργώντας ECO-λογικά», βασιζόμενο σε εκπαιδευτικό υλικό και καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν στο 3ο επιμορφωτικό σεμινάριο «Eco-Schools: Education for a Sustainable Planet», που παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA1 «BEESworthy skills4life!» στη Βαρκελώνη της Ισπανίας (15 – 19/05/23).

Στο πρόγραμμα οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί και οι μαθητές /τριες του 3ου Γυμνασίου συνεργάστηκαν με καθηγητές και μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη και του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για οικολογικά ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα την παγκόσμια κοινότητα, ενεργοποιήθηκαν, πρότειναν και εφάρμοσαν στο σχολείο τους οικολογικές δράσεις, επισκέφθηκαν έναν αξιόλογο βοτανικό κήπο της ευρύτερης περιοχής, συμμετείχαν σε διασχολική εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις φυσικές καταστροφές. Επομένως, ενίσχυσαν την ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, τη συνεργασία, την ενεργό πολιτότητα!

Ακολουθεί φωτογραφία του προφίλ του προγράμματος.