Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ECO-λογικοί E-twinners... εν δράσει!!!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Etwinning «Λειτουργώντας ECO-λογικά» δράσαμε και συνεργαστήκαμε και πέραν των δραστηριοτήτων του προγράμματος!

· Συμμετείχαμε σε ημερίδα που διοργανώθηκε την Πέμπτη 11/04/2024 από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη για την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, στην οποία οι E-twinners του 3ου Γυμνασίου δώσαμε εξ αποστάσεως το παρόν και παρουσιάσαμε σχετικές αφίσες, δημιουργημένες στο πλαίσιο του προγράμματος. Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.





· Συναντηθήκαμε οι E-twinners και των τριών συμμετεχόντων σχολείων, την Παρασκευή 12/04/2024, στο Βοτανικό Κήπο "Ζέλιος Γη". Εκεί γνωριστήκαμε από κοντά, ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του κήπου, όπου γνωρίσαμε ποικίλα είδη φυτών, λουλουδιών και βοτάνων, επισκεφθήκαμε το γνωστό γυάλινο πύργο, ταΐσαμε τα ελάφια, περιηγηθήκαμε στο θέατρο των προτομών και μάθαμε για τη λειτουργία του χυτηρίου, όπου με την ανακύκλωση αλουμινίου παράγονται διάφορα χρηστικά αντικείμενα. Στο τέλος μάλιστα παραλάβαμε τη δική μας αναμνηστική πλακέτα, από ανακυκλωμένα κουτάκια αλουμινίου!!! 

Δείτε εδώ το σχετικό video της επίσκεψης!

Ακολουθεί φωτογραφία της αναμνηστικής πλακέτας, η οποία τοποθετήθηκε στη "γωνιά" Erasmus+ και eTwinning που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο μας.




Σε όλες τις δράσεις μάθαμε πολλά και χαρήκαμε τη μεταξύ μας συνεργασία!!!

Το πρόγραμμα ας είναι η αρχή πολλών ανάλογων δράσεων!!!